Υπάρχουν ελιές στη Γερμανία;

2016-08-29 20:47

Νομίζω ότι αυτή η γελοιογραφία αποδίδει υπέροχα τη θηριώδη υποκρισία των κατά τα άλλα ηθικολόγων και ευλαβών, ως προς την οικονομική διαχείριση, Γερμανών εταίρων μας. Επίσης αποδίδει την ανάλογη διαφθορά που χαρακτήριζε αρκετούς κρατικούς λειτουργούς και πολιτικούς του πρώην δικομματισμού, σε διάφορα πόστα της ιεραρχίας. Άλλωστε όπως λέει το πουλάκι: "χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό". Για την ιστορία, η χυμώδης πλην αθώα γερμανίς νεάνις -με πολλές παρθενοραφές- κλείνοντας το ματάκι της στον κάπως άξεστο, λαϊκούλη και λαδιάρη Έλληνα, που οδηγεί το σαραβαλάκι-Ελλάδα,  λέει: "Τι κακό αγόρι που 'σαι. Πώς ένα τίμιο κορίτσι σαν εμένα έμπλεξε με έναν βρομόγερο σαν εσένα;" 

Εταιρείες όπως Siemens, Ferrostaal, Volkswagen, για να αναφέρουμε μερικές, κάνουν πρωταθλητισμό στο ευγενές και αποδοτικό αγώνισμα της δωροδοκίας, υπό το τρυφερό και προστατευτικό βλέμμα του γερμανικού κράτους. Είναι το ίδιο κράτος που από τη μία μεριά αταλάντευτα διακηρύττει την οικονομική ευσέβεια και πίστη στους κανόνες και, από την άλλη, αρνείται πεισματικά να υπογράψει το Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών κατά της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, το οποίο έχουν ήδη επικυρώσει 160 κράτη. Δηλαδή με τη στάση της η γερμανική κρατική μηχανή υποθάλπει τις προσπάθειες διαφθοράς που κάνουν οι γερμανικές εταιρείες όπου γης. 

Μπορεί λοιπόν ένα μεγάλο μέρος των Γερμανών πολιτικών, αλλά και του Τύπου, να κατηγορούν τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου, αποκαλώντας τους τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, διεφθαρμένους κ.ά., πλην όμως οι εταιρείες τους διακρίνονται παγκοσμίως στις παρανομίες. Χρηματισμός, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος, απ' όλα έχει ο μπαχτσές. Και το γερμανικό κράτος σε ρόλο νταβατζή προσπαθεί να καλύπτει τις ανομίες και τις παρανομίες τους, πνίγοντας έρευνες, βάζοντας βέτο σε κοινοτικές αποφάσεις που δεν είναι αρεστές και... πρέπουσες. Με λίγα λόγια, το γερμανικό κράτος εκμεταλλευόμενο την αρχηγική και προνομιακή θέση που κατέχει στη λήψη αποφάσεων εντός της ευρωζώνης και ευρύτερα στην Ε.Ε. μοιράζει παιχνίδι στις γερμανικές επιχειρηματικές ελίτ σαν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή-μπαλαντέρ. 

Διαβάστε το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο του Μπάμπη Μιχάλη στην Εφημερίδα των Συντακτών, από τον παρακάτω σύνδεσμο: www.efsyn.gr/arthro/ladaki-made-germany και είμαι βέβαιος θα συμφωνήσουμε ότι το παιχνίδι της διαφθοράς το παίζουν οι Γερμανοί με παροιμιώδη αποτελεσματικότητα, όπως το ποδόσφαιρο.